Overslaan en naar de inhoud gaan
ouderenzorg

Vakantie voor twee

Uniek aanbod voor personen met dementie én hun mantelzorger 

Mantelzorgers en hun familielid met dementie kunnen In Ten Kerselaere  even op adem komen in twee gloednieuwe flats. De vakantiewoningen zijn  ingericht op maat van personen met dementie. 

Het nieuw aanbod geeft hen voor het eerst de mogelijkheid om samen te genieten van een vakantie in een aangepaste omgeving.

De flat is volledig uitgerust  met een uitgebreid aanbod aan hulpmiddelen. Tijdens het verblijf kan men een beroep doen op de externe diensten van het woonzorghuis. Het thuiszorgteam dient de hygiënische en verpleegkundige zorgen toe, indien gewenst. In het restaurant kan men terecht voor een maaltijd, een drankje of aansluiten bij de activiteiten van het lokaal dienstencentrum. De persoon met dementie  kan ook gedurende enkele uren opgevangen worden in het centrum voor dagverzorging.

Heist-op-den-Berg gaan verkennen, een wandeling in de landelijke omgeving, fietsen met de duofiets,  gebruik maken van het aangepast vervoer... er zijn voldoende mogelijkheden voor een aangenaam verblijf in en om Ten Kerselaere. 

Woonzorghuis Ten Kerselaere opende het initiatief in samenwerking met Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.
Het CASCADE-project wordt gesubsidieerd door het Interreg 2 Zeeën-programma 2, gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.