Overslaan en naar de inhoud gaan
jeugdzorg
– Johan Meerbergen

Alle kinderen in de Sibbe zitten op school, maar het team van de Sibbe is aanwezig om Vlaams minister Hilde Crevits en de zorg- en welzijnsambassadeur Candice De Windt warm te ontvangen. Zij komen het startschot geven van de nieuwe campagne Careēr.

De Sibbe is een huis voor begeleiding van kinderen en hun ouders. Een paar minuten vóór de start van de persconferentie komt een telefoontje binnen met goed nieuws van een ouder van een kind dat in De Sibbe verblijft. Alle aanwezige collega's reageren enthousiast: je voelt dat ze heel nabij zijn en vooruit  willen met de gezinnen die ze begeleiden. Naar dergelijke medewerkers is Emmaüs op zoek. Mensen die zich professioneel willen ontplooien en op zoek zijn naar 'dat tikkeltje meer'.  Careēr kan een duwtje in de rug geven. 

Het nieuwe merk Careēr wil de hele welzijnssector positief onder de aandacht brengen. En meer mensen motiveren om de stap te zetten naar een beroep in zorg en welzijn. 

Careēr (je zegt keir-ier) straalt trots en ambitie uit. Een job in zorg en welzijn kan enorm uitdagend zijn en je kan er zoveel in bereiken. Een carrière om fier op te zijn dus – met een vleugje care erbij.

In de eerste fase ligt de focus van Careēr op knelpuntberoepen: verzorgende, zorgkundige, verpleegkundige, logistiek assistent, persoonsbegeleider (opvoeder) en kinderbegeleider.