az Sint-Maarten werken bij
nieuwsoverzicht
– Johan Meerbergen

Een tweede carrière als verpleegkundige

Emmaüs mee in proefproject

Hoewel het aantal afgestudeerden met een diploma verpleegkunde op zak de laatste jaren is toegenomen, zal dat het tekort aan verpleegkundigen niet kunnen opvullen. Het project ‘Een tweede carrière als verpleegkundige’ zorgt voor extra instroom. Het project is een samenwerking tussen ziekenhuizen, hogescholen en de Randstad Medical Academy en richt zich tot werkenden die een job als verpleegkundige ambiëren. Het project biedt de noodzakelijke opleiding met stages en begeleiding van de kandidaten zodat ze de  studie kunnen combineren met een job.

Emmaüs stapt mee in het project. Ilse Janssens op de persconferentie in juli: “Emmaüs bundelt de krachten met onderwijspartner Thomas More en Randstad om extra potentieel van gemotiveerde mannen en vrouwen aan te boren die een nieuwe wending aan hun loopbaan willen geven. AZ Sint-Maarten en PZ Duffel bieden werkplekken aan zodat werken en leren ook financieel een haalbare kaart wordt. Een innovatief project dat we nieuwsgierig mee ondersteunen.”

Kanaal Z maakte een reportage met onder meer het verhaal van Gary Gilis, vroeger actief in de horeca en vandaag verpleegkundige in het AZ Sint-Maarten.