Overslaan en naar de inhoud gaan
ondersteuning personen met een beperking
– Erik Raquet
De Koningin en koning bezoeken de bakkerij van het dagcentrum van Monnikenheide-Spectrum

Regelmatig legt het Vorstenpaar bezoeken af in alle provincies, en dit jaar was Monnikenheide één van de haltes in de provincie Antwerpen. Na een eerste stop bij het bedrijf Ravago in Arendonk kwamen de Koning en Koningin kort voor de middag aan bij in Zoersel, samen met de provinciegouverneur en de burgemeester.

Een korte verwelkoming, en dan wandelden ze meteen naar kortverblijf de Vlinder. Niet toevallig gekozen: met een kortverblijf startte de vzw Monnikenheide in 1973, en het is nog steeds een belangrijke schakel in onze dienstverlening.

De Koning en Koningin namen de tijd voor een fijne babbel met de gasten en begeleiding. ‘Wat doen jullie hier zoal?’, wilden ze weten. ‘Op vakantie komen! Fietsen. Dansen. En een cafeetje doen!’, verklapte Bart.

Lekkere speculaas

Bij de bakkerij, vervolgens, boden enkele bewoners die daar aan de slag waren, graag een proevertje van hun bakkunsten aan. Onze directeurs Johan Vermeeren en Kris De Koninck lichtten het belang van een gevarieerde en zinvolle dagbesteding toe. ‘Oh, als jij een tweede stukje speculaas mag nemen, dan ik ook!’, lachtte de Koningin, toen ze haar man een extra stukje zag snoepen.

Onderweg langs het dierenpark merkte de Koning op hoe fijn het is hoe de woningen en het leven op Monnikenheide in de natuur geïntegreerd zijn.

In de Korenbloem zaten de bewoners intussen al te popelen om hun huiselijke stek te tonen, te vertellen hoe het dagelijkse leven er bij ons aan toe gaat, en ook samen op de foto te gaan. ‘We wonen hier, en we gaan van hieruit werken’, vertelde Kelsey. ‘En op woensdag hebben we jeugdbeweging.’ Sonia toonde met veel plezier haar kamer, en Shauni wilde van de Koningin weten hoe het met de kinderen gaat. ‘Goed, maar ze moeten nu studeren’, zo klonk het.

Tot slot ontmoetten de Koning en Koningin de andere bewoners buiten bij Korenbloem en Klaver, en hadden ze met velen van hen een gesprek. Onder groot applaus stapten ze ten slotte in de wagen.