Overslaan en naar de inhoud gaan
ondersteuning personen met een beperking

Invulling vragen

Monnikenheide-Spectrum krijgt regelmatig vragen naar plaatsen voor dagbesteding in De Vlotter,  of naar woongelegenheid met begeleiding nabij De Vlotter. De  aankoop van de  Gildenhuis-site in Essen opent daarvoor perspectieven: wanneer De Vlotter daarheen verhuist, kan de groep cliënten verdubbelen van 20 naar 40. Daarnaast komen er woonplekken voor 20 mensen met een verstandelijke beperking. Met deze verruiming van zijn aanbod speelt Monnikenheide-Spectrum in op een duidelijke behoefte in de Noorderkempen.

Site Gildenhuis Essen

De site van het Gildenhuis ligt in het centrum van Essen tussen de Stationsstraat en Hofstraat. De gebouwen voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen voor uitbating en werden gesloten.  De parochie en de juridische eigenaar, de vzw Dekenaat Noorderkempen Regio Essen, gingen op zoek naar een koper die de plek een nieuwe, zinvolle en sociale invulling kan geven, ten dienste van Essen.

De plannen van Monnikenheide-Spectrum voldoen aan dat criterium. 

Vlot naar school

De plannen houden rekening met de achterbuur, het Sint-Jozefinstituut. Op vraag van het Dekenaat blijft er een parkingzone beschikbaar voor de school en komt er een verbindingspad tussen de Hofstraat en de Stationsstraat, waarvan scholieren en alle Essenaren te voet of per fiets gebruik kunnen maken.

In het voorjaar van 2024 moet het nieuwe initiatief klaar zijn, als alles verloopt zoals gepland.