Overslaan en naar de inhoud gaan
ondersteuning personen met een beperking
– Eva Verbruggen

Na een dik jaar van onderhandelen, overleggen, informatie bekijken en herbekijken, afspraken maken en plannen, is de fusie tussen Monnikenheide en Spectrum vzw een feit. Op 1 januari 2020 gaan ze samen officieel van start als Monnikenheide-Spectrum. 

nieuwe organisatie, nieuw logo

Bij een nieuwe organisatie hoort ook een nieuw logo. Dit logo ligt volledig in de lijn met de nieuwe huisstijl van Emmaüs.

Emmaüs koos de vrucht van de esdoorn –het helikoptertje- als symbool. De vorm is eenvoudig maar erg opvallend en herkenbaar. Speels, maar tegelijk symmetrisch en evenwichtig. Beschermend, als een dakje, maar niet te zwaar op de hand.

De symboliek van het helikoptertje vertelt ons verhaal: bewoners zijn stuk voor stuk helikoptertjes op zoek naar vruchtbare grond om veilig te landen en met de hulp van de medewerkers boven zichzelf uit te groeien. Het helikoptertje van de esdoorn bestaat uit twee evenwaardige delen. Dat zijn Spectrum en Monnikenheide ook in de nieuwe samenwerking.

Het logo heeft de kleuren geel en groen, als het zonlicht dat filtert tussen de groene bladeren van de bomen. Het geel is stralend, warm en vrolijk, het groen brengt rust en geborgenheid.

Eind januari 2020 verwelkomt Monnikenheide-Spectrum je online op de nieuwe gezamenlijke website www.monnikenheide-spectrum.be.

Welkom in Emmaüs

Monnikenheide-Spectrum maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Emmaüs heet de gebruikers, hun familie en de medewerkers welkom bij Emmaüs.