Overslaan en naar de inhoud gaan
logo Klavier
ondersteuning personen met een beperking
– Josse Van den Bogert

dvc 't Zwart Goor wordt Klavier

’t Zwart Goor krijgt een nieuwe naam. Vanaf 1 juli 2020 gaat de organisatie door het leven als Klavier

Waarom een nieuwe naam?

Terwijl vroeger de nadruk lag op het domein in Merksplas, zijn er nu leefgroepen en diensten die minder te maken hebben met de werking op het “Zwart Goor”. Zo is er ook dienstverlening in Malle, Zoersel, Hoogstraten en Turnhout. Om dat evenwicht te herstellen, is gekozen voor een nieuwe, overkoepelende naam: Klavier.

Het aanbod voor personen met een beperking blijft hetzelfde.

Waarom Klavier?

De nieuwe naam moest voldoen aan enkele voorwaarden: verwijzen naar een geheel van dienstverleningsvormen op verschillende plaatse en naar de flexibiliteit in de ondersteuning die cliënten van ons verwachten. Daarnaast moest het een eenvoudige en korte naam zijn die goed klinkt. Gemakkelijk uit te spreken, fris en direct herkenbaar.

Piano en toetsenbord

Klavier verwijst naar de toetsen van een piano. De witte en de zwarte, maar ook de toetsen van het lage tot het hoge register. Elke toets heeft zijn eigen toon en kan op zijn manier bijdragen aan allerlei soorten muziek, van een eenvoudig kinderliedje tot een uitgebreide symfonie. Ook de cliënten, medewerkers en voorzieningen van Klavier hebben een eigen persoonlijkheid en mogelijkheden.

Klavier verwijst ook naar het toetsenbord van een computer, dat bestaat uit verschillende soorten toetsen. Letters en cijfers, maar ook leestekens die helpen om structuur te brengen. Als verschillende toetsen samenwerken, krijgen ze meer gedaan. Ook in Klavier zijn alle verschillende onderdelen onmisbaar om voor elke cliënt een persoonlijk verhaal te schrijven.

Bij het horen van de naam Klavier denken sommigen ook aan een klavertje vier. Dat kom je niet vaak tegen en er wordt wel eens gezegd dat het een geluksbrenger is. We mogen niet vergeten dat het geluk vaak in kleine dingen zit. Een luisterend oor, een helpende hand, een klein gebaar. Ook een organisatie als Klavier kom je niet vaak tegen. Een plek waar iedereen welkom is, ook als je vraag niet zo eenvoudig is.

Praktisch

  • www.zwartgoor.be wordt www.klavieremmaus.be .
  • Heb je nog een vraag of is er iets niet duidelijk? Geef gerust een seintje via 014 63 62 11, zwartgoor [at] emmaus.be of vanaf 1 juli via klavier [at] emmaus.be.